Za
bolnike

Splošna navodila
pred ambulantnim pregledom

Na pregled morate obvezno prinesti kartico ZZZS in vse pretekle izvide. Glede oblačil priporočamo, da predvsem pri pregledih na spodnjih okončinah nosite široka oblačila (široke hlače oz. ženske lahko tudi krilo). Na ta način bo lahko zdravnik enostavno pregledal poškodovan oz. oboleli predel.

Splošna navodila
pred operativnim posegom

O datumu operacije se boste dogovorili ob ambulantnem pregledu ali pa vas bomo pravočasno obvestili po telefonu ali po elektronski pošti. Pred operativnim posegom boste morali opraviti še nekatere dodatne preiskave. Običajno so to krvne preiskave (hemogram, elektroliti), EKG in pri starejših nad 60 let še RTG pljuč in srca. Pred operacijo morate prenehati z jemanjem nekaterih zdravil, ki vplivajo na strjevanje krvi oz. pričnete z apliciranjem podkožnih injekcij proti trombozi po navodilu vašega izbranega zdravnika. Za sprejem v bolnišnico morate biti tešči. Nekaj dni pred odhodom v bolnišnico se tuširajte dvakrat dnevno z milom in vodo, predvsem po predelu, na katerem je predviden poseg (npr. rama ali koleno). To priporočamo zato, ker na ta način na predelu zmanjšate število mikrobov na koži. Britja operativnega predela doma ne izvajajte, ker lahko nepravilno britje povzroči vnetje in gnojenje v rani. Stuširajte se tudi zjutraj pred sprejemom v bolnišnico.

Splošna navodila
po operativnem posegu

Po operaciji je potrebno slediti navodilom iz odpustnega pisma: hoditi na redna prevezovanja k osebnemu zdravniku, po navodilih iz odpustnega pisma jemati zdravila, hoditi z berglami, če je to izrecno naročeno, nositi opornico po navodilih ter pričeti s fizioterapijo in drugo rehabilitacijo.

Navodilom, ki so navedena v odpustnem pismu, je potrebno natančno slediti.

Lokacije

Ljubljana

Ambulantni pregledi
Ambulatorij
Savska cesta 10
1000 Ljubljana, Slovenia

00 386 1 280 3284

Ljubljana

Ambulantni pregledi,
Operativni posegi
Medicinski center Ljubljana (MCL)
Vilharjev podhod 1
1000 Ljubljana, Slovenia

00 386 1 280 3284

Nova Gorica

Ambulantni pregledi
Center Medartis
Gradnikove brigade 63
5000 Nova Gorica, Slovenia

00 386 5 922 8381

Golnik

Operativni posegi
Bolnišnica Golnik
Golnik 36
4204 Golnik, Slovenia

00 386 4 256 9117