Nazaj na seznam

Nina Žvab

inštrumentarka, diplomirana medicinska sestra - babica

Srednjo zdravstveno šolo je končala na Jesenicah in izobraževanje nadaljevala na Zdravstveni fakulteti Univerze v Ljubljani. Še kot študentka se je zaposlila v Operacijskem bloku v Splošni bolnišnici Jesenice.  Po končanem študiju ter opravljenem strokovnem izpitu je pridobila naziv diplomirana babica.

V Splošni bolnišnici Jesenice je nadaljevala poklicno pot tudi po zaključku študija. V operacijskem bloku je opravljala delo operacijske medicinske sestre  na različnih področjih, kot so travmatologija, abdominalna kirurgija, ginekologija s porodništvom, ortopedija, žilna kirurgija, otorinolaringologija. Po enajstih letih je z delom nadaljevala na Ortopedski kliniki v Ljubljani. Aprila 2017 se je  samozaposlila in se vključila v operacijski tim  Kirurgije Bitenc in kasneje v letu 2018 v tim Arbor Mea.

Strokovne kompetence nadgrajuje v sekciji operacijskih medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov Slovenije. Je članica Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije, kjer je pridobila strokovno licenco za izvajanje zdravstvene in babiške nege v Republiki Sloveniji. Za pridobivanje novih znanj nadaljuje izobraževanje ob delu na podiplomskem – magistrskem študiju na UM FZV Maribor