Nazaj na seznam

Mitja Maechtig, dr. med.

specialist ortopedske kirurgije

Diplomiral je na Medicinski fakulteti v Ljubljani leta 2005, nato pa je po opravljenem pripravništvu nadaljeval s specializacijo iz ortopedske kirurgije, ki jo je končal leta 2013. Konec leta 2012 je tudi opravil izpit za osebnega trenerja fitnesa – mednarodna licenca – NCSF (National Council on Strength & Fitness) 

Njegovo ožje področje specialnosti je: operativno zdravljenje artroze kolka in kolena – endoprotetika, športne poškodbe kolena in ramena (artroskopija, rekonstrukcija sprednje križne vezi, meniscektomije, rekonstrukcija rotatorne manšete, subakromialna dekompresija…), korekcija deformacij sprednjega dela stopala (hallux valgus). 

Vrsto let je v sklopu zveze AFP (Association of Fitness Professionals), kjer se izvajajo mednarodno priznana izobraževanja na področju športa, predaval športno medicino in funkcionalno anatomijo za AFP licencirane osebne trenerje. Zaradi dolgoletnih izkušenj na področju fitnes vadbe sodeluje s številnimi licenciranimi osebnimi trenerji pri rehabilitaciji poškodb in po operativnih posegih ter tudi pri preventivi poškodb, ki so posledica nepravilne vadbe.