Nazaj na seznam

doc. dr. Klemen Bedenčič, dr. med.

specialist ortopedske kirurgije

Rodil se je leta 1985 v Ljubljani. Po šestih letih študija je leta 2010 diplomiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Že v času študija se je aktivno vključeval v stroko in za svoje raziskovalno delo prejel Prešernovo nagrado. Kot študent je veliko časa preživel v operacijskih dvoranah Kirurškega sanatorija Rožna dolina in ljubljanskega Univerzitetnega kliničnega centra.

Po končanem študiju se je zaposlil v Splošni bolnišnici Novo mesto, kjer je leta 2017 končal specializacijo iz ortopedske kirurgije. Med specializacijo je leta 2016 končal tudi doktorski študij na Univerzi v Ljubljani. Ves čas se izobražuje na raznih mednarodnih tečajih in v operacijskih dvoranah v Belgiji, Franciji, Nemčiji in Avstriji, predvsem na področju stopalne kirurgije in protetike.

Na področju stopalne kirurgije, je v Splošni bolnišnici Novo mesto uvedel številne nove metode zdravljenja. Redno se udeležuje mednarodnih kongresov širom Evrope, tudi z aktivno udeležbo, in objavlja strokovne članke v priznanih mednarodnih strokovnih revijah.

Kot prvi v Sloveniji je izvedel implantacijo umetnega sklepa nožnega palca.