Nazaj na seznam

asist. Miha Ambrožič, dr. med

specialist travmatologije

Od aprila 2017 dela kot specialist travmatolog. Subspecializiral se je za zdravljenje poškodb rame, ključnice in nadlahtnice. Izvaja odprte kirurške posege (notranje proteze ramenskega sklepa, fiksacija zlomov, stabilizacijske operacije po izpahih) kot tudi artroskopske in artroskopsko-asistirane operacije (rekonstrukcija rotatorne manšete, stabilizacijske ramenskega sklepa in ključnice). Izvaja tudi vgraditve kolčnih endoprotez in artroskopske operacije kolen.

V preteklosti se je izobraževal in sodeloval na številnih domačih in mednarodnih kongresih v tujini, vsebinsko najpogosteje za področje ramenskega sklepa in športnih poškodb.

Njegovo trenutno delo zajema tudi neprekinjeno zdravstveno varstvo na urgenci v Ljubljani, z zdravljenjem težjih poškodb.

Na znanstvenem področju ima objavljenih nekaj prispevkov v revijah in zbornikih v slovenskem območju, prav tako pa izvaja raziskavo za doktorsko nalogo iz področja ramenskega obroča.

Na pedagoškem področju sodeluje kot predavatelj in mentor študentom 4. in 6. letnika pri vajah iz kirurgije, Medicinske fakultete v Ljubljani.

 

BIBLIOGRAFIJA:

  • Pod mentorstvom prof. dr. Matjaža Veselka in prof. dr. Dragice Smrke v letu 2008 in 2009 opravil raziskovalno Prešernovo nalogo na KO za travmatologijo z naslovom “Primerjava operativnih pristopov pri vstavitvi delne kolčne endoproteze po zlomu vratu stegnenice”
  • S posterjem raziskovalnega dela sodeloval na Evropskem travmatološkem kongresu v Ljubljani leta 2009
  • Decembra 2009 objavil članek v reviji Medicinski razgledi z naslovom “Primerjava operativnih pristopov pri vstavitvi delne kolčne endoproteze po zlomu vratu stegnenice”
  • Novembra 2018 objavil pregledni članek na področju ramenske kirurgije v sklopu kongresa Kirurški dnevi v Portorožu, z naslovom “AC sindezmoliza – artroskopsko asistirana stabilizacija (pregled literature, opis tehnik in naši rezultati)”
  • Aprila 2020 objavil pregledni članek na Sokratovih dnevih z naslovom Platelet-Rich Plasma Injection Following Arthroscopic Rotator Cuff Repair – Is there any benefit? A systematic review article